Autor Tema: Potrebni uslovi za koriscenje korisnickog servisa  (Pročitano 10887 puta)

veljkovic

  • Administrator
  • Novajlija
  • *****
  • Poruke: 11
    • Pogledaj profil
Potrebni uslovi za koriscenje korisnickog servisa
« poslato: Mart 08, 2010, 11:48:19 pre podne »
Potrebni uslovi za koriscenje korisnickog servisa:

1.   Za svaku SIM karticu u kasi se mora otvoriti drugi APN. Cena otvaranja novog APN-a je trenutno oko 5000 din (u zavisnosti od broja kartica). Mesecno se takodje placa pretplata za ostvaren protok, koja je slicna zvanicnoj pretplati za server poreske uprave.
Ovu uslugu mozete ostvariti preko firme HCP.
2.   Potrebno je otkljucati korisnicki servis na svakoj kasi posebno. Otkljucavanje se obavlja preko racunara, a sifru za otkljucavanje dobijate besplatno od firme HCP.
3.   Potreban je FTP server sa javnom i fiksnom IP adresom. Server mozete zakupiti od nekog provajdera , ili “podici” na nekom vasem racunaru na javnoj adresi. Preporucuje se zakup nekog od boljih javnih servera, zbog moguceg velikog broja istovremenih konekcija.
4.   Svaku kasu je potrebno konfigurisati preko racunara, podacima o FTP serveru(IP, username, password, putanje...), podacima o APN-u (APN name, username i password) i podacima o brojevima telefona sa kojih se vrsi inicijacija slanja podataka na kasi.
5.   Predhodne stavke su potrebne da bi kase slale podatke na server. Te podatke, kao i podatke i komande koje kasa treba da izvrsi, treba da obradjuje korisnicka aplikacija. Za sada firma HCP ne nudi takvu aplikaciju, ali je u toku izrada jedne verzije. Od nas mozete dobiti i podrsku za izradu takve aplikacije, kao i primere funkcionisanja servisa.

Takodje, pogledajte i program za administraciju kase, koji mozete naci na http://www.hcp.rs/forum/index.php?topic=9.0. On se koristi i za podesavanje korisnickog servisa.
« Poslednja izmena: Jul 21, 2015, 08:55:07 pre podne od strane stefan »